”Det finns så mycket hjärta på Gaia”

2019-12-17

Vi tog ett snack med vår konsultchef Åsa Lindberg som berättar om att vara anställd på ett företag med mycket hjärta och om när hon började på Gaia.

 

Vår konsultchef Åsa Lindberg har arbetat på Gaia sedan 2007 och hon är inte ensam om att ha varit på Gaia i många år. De flesta av våra anställda stannar hos oss länge och flera av dem som slutat har valt att komma tillbaka. Vi tog ett snack med Åsa om hur det är att vara konsultchef och hur det kom sig att hon började på Gaia.

Ett uppdrag som inte alls är så hårt och kantigt som det kan låta

 

Åsa börjar med att berätta att det här med att vara konsultchef kan låta ganska hårt och kantigt men att det faktiskt inte är så. Och tvärtom mot vad man kanske tror innebär hennes uppdrag inte särskilt mycket chefande. Åsa Lindberg "Det finns så mycket hjärta på Gaia"

Min roll är framför allt att vara den som har personalansvar, jag är den man vänder sig till i personalrelaterade frågor. Det kan röra allt från föräldraledighet, sjukdom hemma eller rekrytering, ja, precis allt som har med personalbiten att göra. 

-Vi har en organisation där det dagliga arbetet inte leds av en chef, varken jag eller någon annan av cheferna på Gaia leder arbetet. Det förtroendet har vi gett till dem som projektleder våra team. 

En annorlunda start på ett nytt jobb

 

Du var anställd på ett annat konsultbolag när du fick erbjudande om att komma till Gaia, men du tackade nej. Berätta!

-En av mina vänner hade rollen som konsultchef och skulle sluta eftersom hon skulle flytta till Stockholm. Hon hörde av sig och frågade om jag var intresserad av att ta över tjänsten och jag minns att jag fick frågan över en lunch och tyckte att det lät jättekul. Mitt svar var att jag inte kunde eftersom jag var gravid i tredje månaden. Ingen anställer ju någon som ska gå direkt på mammaledighet. Det dröjde dock inte länge förrän dåvarande vd:n på Gaia ringde upp och undrade om jag inte ville börja ändå, det skulle säkert gå att hitta en lösning.

Åsa tackade ja till uppdraget och under året som föräldraledig tog Gaia in en vikarie. Hon berättar att den start hon gavs på Gaia speglar det långsiktiga tänk som ägarna har kring företaget såväl som kring människorna man anställer. 

-Det finns så mycket hjärta i det här företaget. Konsultbranschen kan verka hård med siffror, rapportering och budgetarbete men på Gaia finns det en varm omtänksamhet för alla medarbetare och ett långsiktigt tänk.

Vill du arbeta med Åsa och de andra Gaianerna?

 

Välkommen med din ansökan. Vi rekryterar löpande och söker systemutvecklare, systemarkitekter, BI- utvecklare och BI-arkitekter löpande, kika in på vår karriärsida för att läsa mer.

Till toppen

Relaterat