Digital UX-kväll med Mette

2021-02-01

Att höras digitalt är något vi börjar vänja oss vid. I torsdags kväll anordnade vi ett digitalt UX-event för tjejföreningen Mette och andra studenter på medieteknikprogrammet.

 

Användarupplevelsen av en produkt eller tjänst är inte endast ett resultat av utformningen, utan är en viktig del av hela arbetssättet på vägen dit. På Gaia jobbar vi aktivt med UX-processer för att lösa problem. Genom att använda oss av specifika modeller och verktyg kan vi säkerställa att vi fokuserar på rätt delar innan vi börjar koda och skapa lösningar. Detta blev fokus för vårt kvällsevent med Mette, Medieteknikprogrammets tjejförening, där runt 20 studenter från LiU i Norrköping deltog via länk.

Istället för att bara visa hur vi på Gaia jobbar, ville vi att studenterna skulle få vara delaktiga under eventet. Efter att ha berättat om vår UX-process, blev de därför uppdelade i grupper och fick testa en speedvariant av denna process på ett riktigt case. De fick prova på allt från att skapa en kundresa och göra en behovsanalys till idégenerering och prototypande. Det var roligt att se hur kreativa och spännande idéer de kom fram till på så kort tid. Snyggt jobbat av er som var med!

Vi på Gaia tycker att det blev ett riktigt lyckat digitalt kvällshäng och UX-event, men nästa gång hoppas vi ändå på att kunna bjuda in till vårt kontor igen. Det är alltid lika roligt att få studenter på besök!

 

digitalt event

Är du sugen på att bli en i gänget på Gaia? Vi tar emot ansökningar löpande – kolla in vår karriärsida för att ta reda på mer om vad vi letar efter och hur du ansöker.

 

Till toppen

Relaterat