Direkt från UITP – En kollektiv kundresa

2019-06-13

Cecilia Sandqvist

Försäljningschef

UITP (International Association of Public Transport) bjöd in till Global Transport Summit, som hölls på Stockholmsmässan 9-12 juni. Vi på Gaia var där för att inspireras, trendspana, och såklart få presentera vår realtidsbaserade molnlösning för potentiella kunder.

UITP beskriver sig som det enda globala nätverket som samlar alla intressenter inom kollektivtrafik och hållbara transportsätt. Förhoppningen är att, genom nätverket, sprida kunskap, inspirera till innovation och skapa tillfällen för medlemmar att dela idéer och erfarenheter med varandra. I dagarna tre har vi, som är nya i branschen, alltså fått möjlighet att träffa människor från världens alla hörn för att diskutera de senaste trenderna och lära oss av andra etablerade aktörers erfarenhet.

I en av hallarna var det tydligt hur Moskvas Kollektivtrafiksbolag slogs med Volvo Buses och Förenade Arabemiratens railways om att ta hem pokalen för glassigast monter. Tveklös seger för Moskva.

Men det är inte bara de stora väletablerade bolagen som får plats på den här mässan. I vår hall bubblade diskussionerna entusiastiskt, bolag möttes, kollade in varandras lösningar och insåg att nya samarbeten kommer skynda på utvecklingen. Vår lösning väckte intresse och de som besökt vår monter har öppet berättat om sin egen situation och vilka lösningar de drömmer om.

Den absolut största trenden under Global Transport Summit var elbussar, men även autonoma kollektivtrafiksfordon var något av ett hot topic. Själva fortsätter vi utveckla vår lösning, med starkt fokus på slutprodukt. 

Vi är glada att vi hoppade på bussen i tid och att så många vill åka med oss! 

Till toppen

Relaterat