En Gaia-vecka med Björn Götestrand

2019-11-19

Hur är det att komma tillbaka till jobbet från föräldraledigheten? Häng med Björn Götestrand, Head of Innovation, när han gör sin första arbetsvecka på sju månader!

Den här veckan får du som följer oss på Instagram möjlighet att hänga med vår Head of Innovation, Björn Götestrand. Han har precis kommit tillbaka från föräldraledigheten, kickat igång mejlen, loggat in på instagramkontot och utfört kvalitetskontroller på kaffet på våra kontor i Linköping och Norrköping.

Vi kollade om Björn fortfarande kommer ihåg vad det är han jobbar med och allt verkar vara i sin ordning:

 

Du har precis kommit tillbaka från föräldraledigheten, hur känns det?
Det känns jättekul att få komma tillbaka och att få sätta sig in i allt spännande som vi jobbar med. Samtidigt är det en stor omställning att börja pussla med förskolehämtningar och börja passa tider. Jag tror inte jag haft några tider att passa på de senaste sju månaderna. Man glömmer också bort hur lugnt och skönt det är att bara umgås och jobba med vuxna, det är ett annat tempo och en annan ljudnivå. 

Vad har du för utbildning?
Jag började läsa på civilingenjörsprogrammet Kommunikation och transportsystem, KTS, men under utbildningen insåg jag att jag ville jobba med något mer kreativt och visuellt, där resultatet blev något att se och ta på. Medieteknikprogrammet lockade, så jag bytte och tog examen som en glad MT:are.

Hur hamnade du på Gaia?
När jag studerade jobbade jag extra på Stadium på ledigheter och helger. En idé hade vuxit fram om att säljare i Stadium-butikerna skulle få tillgång till all produktinformation och lagersaldon – direkt i butiken, ett säljstöd. När min exjobbskompis var på en studentkväll på Gaia insåg vi att Gaia var the perfect match, dessutom är Stadium kund till Gaia och här fanns redan gott om kunskap om Stadium. Det här var på tiden då iPad var the latest shit och att man kunde göra web-appar i helskärm – mäktigt! Efter exjobbet så kändes Gaia som hemma.

Vad arbetar du med på Gaia?
I grund och botten jobbar jag med systemutveckling där vi tillsammans med våra kunder gör smarta lösningar för spännande (och ibland krångliga) problem. I min roll som Head of Innovation har jag förmånen att tillsammans med kunder, partners och studenter driva projekt där vi trampar ny mark inom teknikområden för att hitta smarta lösningar. De senaste åren har stort fokus för mig varit på den produkt vi utvecklar som heter Gaia Public Transport, där vi bygger det senaste inom uppkopplade fordon och skyltning. 

Vad tycker du är typiskt Gaia?
Nyfikenhet och engagemang tycker jag är typiskt Gaia. Det är många med mig på Gaia som inte kan låta bli att klura lite extra och nästan oundvikligt engagerar sig i våra kunders verksamheter och lösningar. Det var något jag lockades av när jag först kom till Gaia och något som jag stolt försöker föra vidare.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
En vanlig dag innehåller allt från kundmöten till att powerpointa och digitalisera skisser som har uppstått på en whiteboard, skriva några rader kod samt vara med på mer verksamhetsnära möten kring försäljning och projekt. Att träffa kunder i deras verksamheter är alltid lite extra kul och ger ofta mycket energi att ta med sig tillbaka till kontoret.

Vad är din drivkraft?
Jag drivs av att få skapa lösningar som underlättar och hjälper kunder. Min inställning är alltid – det där går att lösa, och ofta går det om man bara tänker till. Om lösningen sen är förpackad schysst så känns det extra gott. Sedan kan jag ofta få en liten extra kick när vi kopplar ihop den digitala världen med det fysiska, wow säger jag bara!

Du sitter på Linköpingskontoret – vad är det bästa med att jobba i Linköping?
I och med att jag bor i Linköping innebär vårt kontor här att jag inte behöver pendla alla dagar i veckan. Det är framförallt smidigt nu när det ska hämtas och lämnas barn på förskola. Linköping har ju Gaias godaste kaffe och kanske bästa namnen på konferensrum. En annan väldigt bra sak med Linköpingskontoret är att det är nära till många av våra nya kunder som finns här.

Vill du jobba med Björn och resten av gänget här på Gaia?
Vi rekryterar löpande – klicka dig vidare till vår karriärsida.

 

Till toppen

Relaterat