Hos oss på Gaia får du plats med livet

2020-01-07

På Gaia arbetar vi tillsammans, i team. Vårt arbetssätt gör det möjligt för dig som har barn att anpassa förädraledigheten för att skapa en bra balans mellan arbete och familj.

 

 

En arbetsplats där du får plats med livet

 

Åsa Lindberg är konsultchef hos oss och när vi frågar henne varför man ska arbeta på Gaia berättar hon om en arbetsplats där man får plats med livet. 

-Hos oss får du plats med livet. Många som är konsulter idag upplever att det är problematiskt att kombinera konsultrollen med en önskan om att till exempel vara föräldraledig på deltid eller att inte behöva resa så mycket. På Gaia arbetar vi med vårt eget kontor som bas och vi arbetar i team. Det ger oss stora möjligheter att låta våra medarbetare vara föräldralediga i den omfattning de själva vill. Vi tycker att det är de anställda som ska styra sin tillvaro utifrån sina och familjens behov. 

Åsa berättar att hon på en tidigare arbetsplats fått tvinga iväg konsulter för att jobba på annan ort och ligga borta flera veckor i sträck även om de haft småbarn hemma. Det är slitigt att vara småbarnsförälder och bara kunna vara hemma med familjen på helgerna, hon tycker inte att det ska behöva vara så.

-Jag tror att en tredjedel av dem som arbetar här är småbarnsföräldrar och vi är måna om att stötta våra medarbetare när det gäller att hantera livspusslets alla utmaningar.

Våra medarbetare bestämmer själva över sin föräldraledighet

 

På Gaia stannar man länge. Vi har flera exempel på gaianer som har slutat för att testa på andra arbetsplatser men valt att komma tillbaka. Några av oss har till och med varit här ända sedan företaget startade 1994. Givetvis finns här en och annan som stannar ett par-tre år och sedan går vidare och många andra företag drar ju i våra medarbetare eftersom duktiga utvecklare är attraktiva på arbetsmarknaden. Åsa berättar mer:

-Det är viktigt för oss att ingen lämnar Gaia av anledningar vi kan påverka. Vi försöker alltid lösa situationer och hjälpa till att anpassa så att det fungerar på bästa sätt för våra medarbetare och vi är bortskämda med att våra anställda stannar hos oss länge.

Vi har lyckats lösa pusslet med föräldraledighet på  deltid på Gaia, något som är ganska ovanligt i konsultbranschen. Våra medarbetare bestämmer själva hur de vill lägga upp sin föräldraledighet. En del vill arbeta halva dagar eller andra varianter av deltid och en del vill ta ut hela föräldraledigheten i ett sträck. Oavsett tycker vi att det är viktigt att det är individen som själv bestämmer hur hen skapar de bästa förutsättningarna för just sin familj.

 

-Du ska styra, berättar Åsa, inte något regelverk kring föräldralön. Hos oss äger du hur du vill fördela föräldraledigheten. 

 

Vill du också få plats med livet och arbeta i team? Vi rekryterar löpande. På vår karriärsida kan du läsa om vilken kompetens vi letar efter och hur du ansöker. Du kan också läsa om hur det var när Åsa började hos oss och upptäckte ett företag med mycket hjärta.

 

 

Till toppen

Relaterat