En Gaia-vecka med Hans Ekström

2019-11-06

Gaianerna har tagit över våra Instagram Stories och du får hänga med oss på jobbet. Den här veckan får du följa med Hans Ekström, affärschef och BI-strateg.

 

Förra veckan fick du träffa vår utvecklare Kristin Bäck som – den här veckan kan du hänga med Hans Ekström som är affärschef och BI-strateg hos oss på Gaia. Följ oss på Instagram och kolla våra stories så får du se vad Hasse har för sig om dagarna.

Vi tog förstås tillfället i akt och ställde några frågor till Hasse, vi är ju alltid nyfikna av oss:

 

Vad har du för utbildning?
Jag har pluggat på Campus Norrköping, jag läste Civilingenjör i Medieteknik på Linköpings universitet.

Hur hamnade du på Gaia?
Jag började faktiskt jobba på Gaia redan parallellt med att jag pluggade. Efter plugget började jag jobba heltid och sedan jobbade jag på ett annat IT-konsultföretag i några år. Efter ett tag saknade jag Gaia och fick möjligheten att komma tillbaka. Det är snart 10 år sedan.

Vad arbetar du med på Gaia?
Jag jobbar dels med Business Intelligence som är mitt specialistområde, dels med försäljning, marknad och kundrelationer.

Vad tycker du är typiskt Gaia?
Det är ett företag med en snabbrörlig organisation, trevliga människor, roliga projekt, riktigt lagarbete och ett stort eget ansvar.

Teamet på Gaia

Vad gör du en typisk arbetsdag?
En arbetsdag för mig kan bestå av i princip allt som rör vår verksamhet. Om det är en typisk dag vet jag inte, men ibland blir det så. Det kan vara strategiskt företagsarbete, ledningsarbete, marknadsarbete, säljmöte hos en potentiell ny kund eller Customer Success-arbete med befintliga kunder. 

Den kan också innehålla uppdragsarbete där jag till exempel tar fram en strategi och handlingsplan för BI och analys hos en kund. Det kan också vara att jag är med och utvecklar eller utvecklingsleder i något av våra BI-projekt. Det kanske låter rörigt när jag pratar om det, men jag trivs med det. Det kräver helt olika fokus, med jag tror jag är rätt bra på att ställa om till rätt fokus när det behövs.

Vad är din drivkraft?
Jag tycker att problem som jag kan bidra till att lösa och omvandla till något positivt är det bästa bränslet för mig på arbetet. Det kan vara stort och smått, mjukt och hårt, men jag tycker att det är viktigt att inte bara jaga problem att lösa hela tiden. 

Jag tror att det gäller att se och fånga upp positiva och spännande saker som inte behöver ”fixas” utan bara sker runt omkring en hela tiden. Bland kollegor, projekt och kunder och självklart även i sitt privatliv. Det ger inspiration och kreativitet, men visar även respekt för andra. Sedan ska man såklart även konfrontera och reflektera över negativa saker, men utan att låta dem påverka drivet. Det ger ofta insikter som man kan bli bättre av och allt det där tillsammans är min drivkraft när jag jobbar.

Vill du jobba med Hasse och resten av gänget här på Gaia?
Vi rekryterar löpande – klicka dig vidare till vår karriärsida.

 

 

Till toppen

Relaterat