En Gaia-vecka med Linnéa Mellblom

2019-11-12

Nu är det Linnéa Mellbloms tur att göra en Instagram takeover på jobbet. Den här veckan kan du hänga med en av utvecklarna i teamet bakom Gaia Public Transport i våra stories.

 

Det är dags för Linnéa Mellblom att ta över stafettpinnen från Hans Ekström och göra en Instagram takeover på jobbet. Den här veckan får ni följa med en utvecklare som är född, uppvuxen och utbildad i Norrköping, som arbetar med Gaia Public Transport och gärna fixar after work med brädspel.

Vi ställde ett gäng frågor till Linnéa och hon har svarat, varsågoda:

Vad har du för utbildning?
Som många andra här på Gaia läste jag Civilingenjör i Medieteknik på Linköpings Universitet i Norrköping.

Hur hamnade du på Gaia?
När det började närma sig exjobb valde jag och min exjobbskompis Linnéa som också jobbar här att söka oss till Gaia. Vi hade fått en bra och härlig bild av företaget efter att ha träffat dem under universitetstiden, bland annat på Medieteknikdagarna. Det landade till slut i att vi gjorde vårt exjobb här våren 2016 och sedan blev jag kvar och det känns så kul.

Vad arbetar du med på Gaia?
Jag jobbar som utvecklare. Främst jobbar jag med frontend men på senare tid har jag även gått över att till att köra mer backend. Just nu arbetar jag med Gaia Public Transport, ett projekt jag fokuserat på den senaste tiden. Det är ett häftigt område och det är roligt att både få utveckla och samtidigt vara med och påverka en hel del. Jag gör allt från databaser och API:er till admingränssnitt.

Vad är typiskt Gaia tycker du?
Det är typiskt Gaia att vi är nyfikna och ofta använder nya tekniker. Och att vi vågar testa på nytt. Det är också typiskt Gaia att det finns en kultur kring att hjälpas åt och att man jobbar tillsammans hela tiden. Att fråga om hjälp när man inte förstår eller liknande är absolut inga problem.

Gaia Team Instagram Takeover

Vad gör du en typisk arbetsdag?
Jag vet inte riktigt om en typisk arbetsdag finns men för det mesta sitter jag och utvecklar. Ibland blandas såklart utvecklingen med möten, planering och detaljering kring vårt arbete. Jag brukar också vara standup på morgonen varje dag när vi går igenom laget runt vilken status vi har i projektet. Ingen dag är den andra lik riktigt vilket är kul.

Vad är din drivkraft?
En drivkraft är att själv utvecklas och känna att jag blir utmanad i jobbet och att ta små steg framåt hela tiden för att bli bättre på det jag gör. Den största drivkraften är nog att se att saker vi gör kan påverka människors vardag och att våra lösningar används. Jag längtar tills Gaia Public Transport är ute i drift.

Vad gör du när du checkat ut för dagen?
Jag är born and raised in Norrköping och Lindö FF är en stor del av mitt liv. Jag spelar fotboll i division ett och det lägger jag mycket tid på. Det blir lite annat också, vi är ett gäng på Gaia som brukar dra ihop after work med brädspelskvällar på jobbet, det är riktigt skoj!

Vill du jobba med Linnéa och resten av gänget här på Gaia?
Vi rekryterar löpande – klicka dig vidare till vår karriärsida.

Till toppen

Relaterat