IoT World: två kundprojekt i framkant

2019-10-08

Vi på Gaia har två IoT-projekt i skarpt läge och är förstås stolta över möjligheten att dema dem och dela våra erfarenheter.

IoT ligger oss varmt om hjärtat

Kärt barn har många namn brukar man ju säga och det gäller inte minst ett område som ligger oss på Gaia väldigt varmt om hjärtat. Sakernas Internet, IoT eller Internet of Things är ett område där vi har den stora förmånen att arbeta med flera spännande projekt som redan testats och används. Vi 

Förra veckan fick vi möjlighet att berätta om och demonstrera våra kundprojekt tillsammans med Tekniska Verken, Utsikt och Östgötatrafiken på en träff med IoT World Östergötland under ledning av Lena Miranda, CEO på Mjärdevi Science Park.

IoT ÖstgötatrafikenFredrik från Gaia demar Östgötatrafikens webb- och mobilapp.

IoT, Gaia & Östgötatrafiken

Vi har tidigare förklarat hur bussarna från Östgötatrafiken hamnade i molnet och under hösten har vi i skarpt läge genomfört testerna av de tjänster som bland annat gör att kundupplevelsen ombord på bussarna blir bättre. 

Gaia har arbetat fram en komplett lösning som gör att bussarna blir smarta när det gäller att skylta om och ropa ut rätt hållplats vid rätt tillfälle. Dessutom får passagerarna stabila prognoser kring ankomsttider inne i bussen.

Samma uppdaterade prognoser som idag trycks ut via webb och appar ska bli tillgängliga i Östgötatrafikens fordon och det kommer både kunder och förare till nytta.

Utrop, omskyltning och prognoser såväl som administration blir enkelt att hantera i realtid och webbgränssnitt kompletteras av den app vi har utvecklat för ändamålet.

 

Det finns få exempel på riktiga lösningar och därför är det verkligen roligt att vi redan har två case som bygger på en IoT-plattform live. Jag är glad att vi är med och arbetar i framkant och kan visa upp lika delar snack och verkstad inom IoT. Johan Lindén, VD Gaia

 

IoT, Gaia & Tekniska Verken + Utsikt

Med ett uppdrag koncentrerat på att skapa samhällsnytta för medborgare i kombination med befintliga ägardirektiv har Tekniska Verken tillsammans med dotterbolaget Utsikt anlitat Gaia för att utveckla en tjänsteplattform för IoT.

Man drar nytta av den infrastruktur som Utsikt skapat tack vare utbyggnaden av bredbandsfiber och arbetar med IoT-lösningar som gör allt från att mäta badtemperatur till att koppla upp träd för att övervaka markfuktighet och sensorer som berättar om service behövs i elskåp. Enkla saker som effektiviserar och sparar pengar och gemensam nämnare för IoT-lösningarna är att de ska ha affärsmässig, samhällsmässig och miljömässig hållbarhet.

IoT Tekniska Verken och UtsiktGustav från Gaia och Emanuel från Utsikt pratar IoT.

 

Östergötland ligger långt framme när det gäller sakernas Internet, IoT – och vi på Gaia är självklart stolta över att vi är en del av utvecklingen.

Till toppen

Relaterat