BI-arkitekt

En av huvudrollerna i digitaliseringen spelas av data. Eller snarare de insikter vi kan få av data. För att verkligen dra nytta av analysen krävs det en ny syn på BI. Nu undrar vi om du vill vara med och omforma konceptet för BI och börja digitalisera med intelligens?

VI SÖKER DIG

Vi söker dig som är intresserad av och förstår affärsvärdet i BI samt hur analys och visualisering bidrar till smartare digitalisering hos kunden.

Du använder dina kunskaper och din erfarenhet inom BI och analys för att utifrån kundens behov ta fram och utveckla intelligenta beslutsstödslösningar. Du är en fullstack BI-utvecklare och jobbar med allt från prototyper till enterpriselösningar där arbetsuppgifterna innefattar dimensionsmodellering, ETL- och DW-utveckling samt kub/tabular- och Power BI-utveckling. 

Du är drivande i att testa nya lösningar och tekniker. Vi hoppas att du också ser att tekniken är en möjliggörare för att leverera riktigt vassa lösningar med användarupplevelsen i fokus.

På Gaia tar vi oftast hem våra kunduppdrag och arbetar med dem tillsammans inhouse. Hos oss har du och dina kollegor ansvar för hela kundprojekt. Viljan att samarbeta och dela med dig av din kunskap till dina kollegor är därför avgörande. Du har en tät och viktig dialog med kunder och översätter krav och önskemål till moderna lösningar.

Arbetsuppgifterna varierar eftersom du jobbar i parallella uppdrag, i olika agila team med stort erfarenhetsutbyte. Det ger dig möjlighet att överföra kunskap mellan olika projekt och ger dig omväxlande arbetsdagar. Plus möjlighet att utvecklas inom helt nya områden!

Förutom det värdesätter vi ditt engagemang och din vilja att växa. Hos oss får du plats med livet, dina drömmar och att utvecklas professionellt.

DIN PROFIL

I det agila utvecklingsteamet är du den som drar du upp riktlinjerna för lösningen och får teamet att höja blicken och förstå helheten. Samtidigt tvekar du inte inför att kavla upp ärmarna och utveckla och bidra prestigelöst till teamets leverans.

Du behärskar främst Microsofts BI-plattformar on-prem och i Azure, men har kanske även samlat på dig erfarenhet av andra marknadsledande BI-verktyg.

Du ska ha minst 4 års erfarenhet av Business Intelligence och god kunskap om:

 • Data profiling
 • Dimensionsmodellering
 • Data Warehouse
 • ETL/ELT
 • Multidimensional-kuber och Tabular-modeller
 • Visualisering och rapportutveckling

Du har även god kunskap inom: 

 • Azures BI- och analystjänster
 • Microsofts SQL Server (inkl. Integration Services och Analysis Services)
 • Microsoft Power BI
 • T-SQL, DAX, MDX
 • Visual Studio
 • DevOps eller liknande

Följande kunskaper och erfarenheter är meriterande:

 • Machine Learning och AI
 • Python/R/Scala
 • Polybase
 • Automatisering av ETL/DW
 • BI-strategi

Som person är du engagerad och konsultmässig och är inte rädd för att med god ton ifrågasätta befintliga system och lösningar.

Vi är en samling kollegor och vänner med olika egenskaper. På Gaia värdesätter vi en kultur där vi inspirerar och peppar varandra, utöver dina kunskaper är det därför viktigt att du vill vara med och bidra till vår gemenskap – vi ser fram emot att få en ny, skön gaian att hänga med! 

KONTAKT

För mer information om tjänsten kontakta vår affärsområdeschef för Digitala insikter, Hans Ekström på 010 331 99 76 eller hans.ekstrom@gaia.se

ANSÖK IDAG

Enklast är om du skickar din LinkedIn-profil för en första avstämning, eller så ansöker du med ett personligt brev och meritförteckning om du vill berätta lite mer om dig själv. Skicka till jobb@gaia.se eller kontakta vår konsultchef Åsa Lindberg på telefon 010 331 99 45 eller asa.lindberg@gaia.se. Märk din anmälan med den tjänst du är intresserad av.

VAD GÖR GAIA?

Vi hjälper företag, organisationer och myndigheter att driva sin digitala transformation. Vi utvecklar deras tjänster eller produkter med nya digitala lösningar, smart strategi och avancerad analys. Själva tanken är att det ska vara superenkelt och roligt att använda de nya lösningarna, så att våra kunder blir mer attraktiva hos sina kunder, medarbetare eller medborgare.

Vi kopplas oftast in där andra företag och off-the-shelf-lösningar inte räcker till. Till exempel har vi utvecklat Returpacks affärssystem – det är en unik verksamhet som också kräver en unik lösning. Men vi har också utvecklat en unik app för Kriminalvårdens klienter, en one-of-a-kind digital kartguide till Åres Turistdestination och superavancerade kundportaler. Till våra lösningar använder vi våra kompetenser inom bland annat .NET, SQL, webb, integration, Business Intelligence, analys, UX, AI, IoT och platsdigitalisering. Det kan också vara bra att veta att vi nästan uteslutande jobbar på Microsofts plattform.

På Gaia jobbar ca 45 Gaianer. Våra kontor finns i både Linköping och Norrköping.

Här hittar du Gaias integritetspolicy

Ansök
Till toppen

Fler lediga jobb