BI-utvecklare

En av huvudrollerna i digitaliseringen spelas av data. Eller snarare de insikter vi kan få av data. För att verkligen dra nytta av analysen krävs det en ny syn på BI. Nu undrar vi om du vill vara med och omforma konceptet för BI och börja digitalisera med intelligens?

Vi söker dig

Vi söker dig som är intresserad av och förstår affärsvärdet i BI samt hur analys och visualisering bidrar till smartare digitalisering hos kunden. Du är också nyfiken på maskininlärning och AI, även om du kanske inte har fått möjligheten att jobba med det.

Du använder dina kunskaper och din erfarenhet inom BI och analys för att utifrån kundens behov ta fram och utveckla intelligenta beslutsstödslösningar tillsammans med resten av teamet. Du är en fullstack BI-utvecklare och jobbar med allt från prototyper till enterpriselösningar där arbetsuppgifterna innefattar dimensionsmodellering, ETL- och DW-utveckling samt kub/tabular-utveckling och visualisering med t.ex. Power BI.

Du är drivande i att testa nya lösningar och tekniker. Vi hoppas att du också ser att tekniken är en möjliggörare för att leverera riktigt vassa lösningar med användarupplevelsen i fokus.

På Gaia tar vi oftast hem våra kunduppdrag och arbetar med dem tillsammans inhouse. Hos oss har du och dina kollegor ansvar för hela kundprojekt. Viljan att samarbeta och dela med dig av din kunskap till dina kollegor är därför avgörande. Du har en tät och viktig dialog med kunder och översätter krav och önskemål till moderna lösningar.

Arbetsuppgifterna varierar eftersom du jobbar i parallella uppdrag, i olika agila team med stort erfarenhetsutbyte. Det ger dig möjlighet att överföra kunskap mellan olika projekt och ger dig omväxlande arbetsdagar. Plus möjlighet att utvecklas inom helt nya områden!

Du känner dig bekväm med att dela med dig av dina kunskaper till kund i workshops och föredrag.

Förutom det värdesätter vi ditt engagemang och din vilja att växa. Hos oss får du plats med livet, dina drömmar och att utvecklas professionellt.

Din profil

Du behärskar Microsofts BI-plattformar on-prem och har åtminstone börjat sätta dig in i molnbaserade lösningar generellt och Azure Data Services specifikt. Kanske har du även samlat på dig erfarenhet av andra marknadsledande BI-plattformar och verktyg.

Du ska ha minst 2 års erfarenhet av Business Intelligence och god kunskap om:

 • Data profiling
 • Dimensionsmodellering
 • Data Warehouse
 • ETL/ELT
 • Multidimensional-kuber eller Tabular-modeller
 • Visualisering och rapportutveckling

Du har även god kunskap inom:

 • Microsofts SQL Server
 • Microsoft Power BI
 • T-SQL, DAX
 • Visual Studio
 • DevOps eller liknande

Följande kunskaper och erfarenheter är meriterande:

 • Azure Data Services
 • Machine Learning och AI
 • Python/R/Scala
 • Polybase
 • Automatisering av ETL/DW

Som person är du engagerad och konsultmässig och är inte rädd för att med god ton ifrågasätta befintliga system och lösningar.

Utöver dina kunskaper är det viktigt att du vill vara med och bidra till vår gemenskap – vi ser fram emot att få en ny, skön gaian att hänga med!

VAD GÖR GAIA?

På Gaia hjälper vi våra kunder med digital transformation. Våra kunders utmaningar är även våra och i vissa fall även några av samhällets största utmaningar. Med vår långa erfarenhet av digitalisering och djupa kompetens inom systemutveckling är vi med och hjälper våra kunder att ligga i digital framkant inom sin bransch.

För att vi på Gaia ska vara relevanta för våra kunder, så behöver även vi ligga i framkant inom vår bransch. Vi måste vara experter på teknik som t.ex. IOT, Cloud och AI, men vi måste också förstå kundens behov för att åstadkomma riktig förändring. Vårt arbetssätt är en förutsättning för att skapa den förståelsen. Gaia levererar lösningar, inte resurser. Varje medarbetare hos oss tillhör ett eller flera team där man dagligen stöttar och lär sig av varandra. Samtidigt har vi ett stort fokus på individen och dess personliga utveckling. Våra team jobbar oftast inhouse, men i nära samarbete med kunden – digitalt eller genom kundbesök.

Till skillnad från andra konsultbolag, så jobbar vi tillsammans dagligen. Vi är en härlig samling kollegor och vänner med olika egenskaper. På Gaia värdesätter vi en kultur där vi inspirerar och peppar varandra. Vi har inga hjältar på Gaia, men vi jobbar i team av superhjältar. Superhjältar som jobbar kontorstid och utan dress code. Just code.

På Gaia jobbar ca 40 Gaianer. Våra kontor finns i både Linköping och Norrköping.

Här hittar du Gaias integritetspolicy

ANSÖK IDAG

Enklast är om du skickar din LinkedIn-profil för en första avstämning, eller så ansöker du med ett personligt brev och meritförteckning om du vill berätta lite mer om dig själv. Skicka till jobb@gaia.se eller kontakta vår konsultchef Åsa Lindberg på telefon 010 331 99 45 eller asa.lindberg@gaia.se. Märk din anmälan med den tjänst du är intresserad av.

Ansök
Till toppen

Fler lediga jobb