BI-ARKITEKT

En av huvudrollerna i digitaliseringen spelas av data. Eller snarare de insikter vi kan få av data. För att verkligen dra nytta av analysen krävs det en ny syn på BI. Nu undrar vi om du vill vara med och omforma konceptet för BI och börja digitalisera med intelligens?

BI-ARKITEKT

Som BI-arkitekt använder du dina djupa kunskaper och din erfarenhet inom BI och analys för att i dialog med kundens verksamhet omforma uppföljnings- och analyskrav till intelligenta beslutsstödslösningar. Du går i täten för att använda modern molnteknik, moderna metodiker, ramverk och verktyg för att ta fram den bästa lösningen för kunden och användarupplevelsen.

Du har erfarenhet av att arbeta med BI/DW-arkitektur, automatisering, datamodellering och kanske även BI-strategi och masterdatahantering. I det agila utvecklingsteamet är du den som drar du upp riktlinjerna för lösningen och får teamet att höja blicken och förstå helheten. Samtidigt tvekar du inte att kavla upp ärmarna och utveckla för att konkretisera konceptet och bidra prestigelöst till teamets leverans.

I rollen som BI-arkitekt tar du ansvar för teamets leverans och förväntas även ha regelbundna kundkontakter. Du behärskar främst Microsofts BI-plattformar on-prem och i Azure, men har även arbetat med andra marknadsledande BI-verktyg.

Som person är du engagerad och konsultmässig och är inte rädd för att ifrågasätta befintliga system och lösningar.

VI SÖKER DIG

Vi söker dig som är drivande i att testa nya lösningar och tekniker, vill samarbeta och dela med dig av din kunskap och att du verkligen bryr dig om användaren. Vi hoppas att du också ser att tekniken är en möjliggörare för att leverera riktigt vassa och användbara lösningar.

I gengäld bjuder vi på ett mycket fint och nyfiket gäng kollegor som alltid kommer att backa och peppa dig och bidra till att tillsammans utveckla de alla bästa lösningarna. Vi har en mängd erfarenheter och kunskap som vi gärna delar med oss av. Vi värdesätter ditt engagemang och din vilja att växa. Hos oss får du plats med livet, dina drömmar och att utvecklas professionellt. Tillsammans skapar vi riktigt schyssta digitala lösningar som förändrar.

KONTAKT

För mer information om tjänsten kontakta vår affärsområdeschef för Digitala insikter, Hans Ekström på 010 331 99 76 eller hans.ekstrom@gaia.se

Ansök idag

Skicka in din ansökan senast 19-01-13. Enklast är om du skickar din LinkedIn-profil för en första avstämning, eller så ansöker du med ett personligt brev och meritförteckning om du vill berätta lite mer om dig själv. Skicka till jobb@gaia.se eller kontakta vår konsultchef Åsa Lindberg på telefon 010 331 99 45 eller asa.lindberg@gaia.se. Märk din anmälan med den tjänst du är intresserad av.

VAD GÖR GAIA?

Vi hjälper företag, organisationer och myndigheter att driva sin digitala transformation. Vi utvecklar deras tjänster eller produkter med nya digitala lösningar, smart strategi och avancerad analys. Själva tanken är att det ska vara superenkelt och roligt att använda de nya lösningarna, så att våra kunder blir mer attraktiva hos sina kunder, medarbetare eller medborgare.

Vi kopplas oftast in där andra företag och off-the-shelf-lösningar inte räcker till. Till exempel har vi utvecklat Returpacks affärssystem – det är en unik verksamhet som också kräver en unik lösning. Men vi har också utvecklat en unik app för Kriminalvårdens klienter, en one-of-a-kind digital kartguide till Åres Turistdestination och superavancerade kundportaler. Till våra lösningar använder vi våra kompetenser inom bland annat .NET, SQL, webb, integration, Business Intelligence, analys, UX, AI, IoT och platsdigitalisering. Det kan också vara bra att veta att vi nästan uteslutande jobbar på Microsofts plattform.

På Gaia jobbar ca 45 Gaianer. Våra kontor finns i både Linköping och Norrköping.

Här hittar du Gaias integritetspolicy

Ansök
Till toppen

Fler lediga jobb