Nobina väljer Gaia för utveckling av förarstöd till Malmös stadstrafik

2021-05-04

Nobina, Nordens största företag inom kollektivtrafik med buss, tecknar avtal med Gaia för konsultinsatser och mjukvara inför sommarens trafikstart i Malmö.

 

Nobina tecknar avtal med Gaia för konsultinsatser och mjukvara. Gaia kommer tillsammans med Nobinas team utveckla förarstöd för operatörens trafikdatasystem. Carolina Kobak, IT-direktör på Nobina berättar:

Gaia har rätt teknisk kompetens för att kunna arbeta tillsammans med oss i utvecklingen av vårt trafikdatasystem och de förstärker vår kompetens kring kartvisualisering och geodata. Det är också en stor fördel att de kan och förstår kollektivtrafikens utmaningar.

Förarstödet som utvecklas kommer vara en av komponenterna i sommarens trafikstart av ny stadstrafik i Malmö. Trafikstarten kommer vara en av de största satsningarna på elbussar i Sverige.

För Gaia betyder det mycket att få jobba med en stor och ledande aktör som Nobina. Vi har kunnat bidra med komponenter från vår molnlösning Gaia Public Transport samtidigt som samarbetet ger oss insikter i hur vi kan utveckla vår plattform för att bättre stödja operatörernas verksamhet.
säger Johan Lindén, VD på Gaia.

 

Läs mer om Gaia Public Transport här.

 

Till toppen

Relaterat