Ett gemensamt Gaia

2017-05-30

Vi blir ett!

PRESSMEDDELANDE 2017-05-30

Gaia tar helhetsgrepp om digitaliseringen i Östergötland

Digitaliseringen utmanar alla branscher och verksamheter idag och det krävs en helhetssyn för att ta till vara på dess möjligheter. Gaia och Effekt by Gaia samlar sig nu under ett namn, Gaia, för att tydliggöra att vi har just det som krävs för att omvandla idéer till schyssta digitala användarupplevelser och smarta affärer.

Idag finns det 9,2 miljoner internetanvändare bara i Sverige och man räknar med att det 2017 kommer finnas 8,4 miljarder uppkopplade saker i världen. Detta förändrar, utmanar och skapar möjligheter för alla verksamheter. Vi måste omfamna och ta tillvara på digitaliseringens möjligheter tillsammans, på alla dimensioner, på tvären genom organisationer.

Digitalisering handlar ganska lite om teknik

Gaia är en digitaliseringsbyrå som är rustade för att skapa framtidssäkra och smarta lösningar för sina kunder. Vi kan skapa team där utvecklare, visionärer och kreatörer arbetar tillsammans för att skapa riktigt schyssta digitala upplevelser med användaren i fokus. För oss handlar inte digitalisering om de tekniska lösningarna i sig, utan vad vi kan åstadkomma med hjälp av dem.

– Just nu pratar alla om digitalisering och hur det ska påverka oss, men få jobbar med det lika mycket som vi. Vi vet att det finns ett antal sätt och metoder för att genomföra en framgångsrik digitalisering. Vi vet att det kan kännas omöjligt och stort, till och med onödigt, men vi kan hjälpa dig att både tänka och genomföra din digitalisering, förklarar Gaias vd Johan Lindén.

Idag ligger Sverige högt på digitaliseringens topplistor, men andra länder börjar komma ikapp, och gå om. I Östergötland är digitalisering och teknik en hjärtefråga mycket tack vare samverkan mellan näringsliv, akademi och det offentliga. Gaia är rustade för att ta ett helhetsgrepp om digitaliseringen och driva den framåt i regionen, Sverige och världen.

– Vi vill driva den digitala utvecklingen framåt och åstadkomma bestående förändringar. Vi ser många möjligheter, inte bara för våra kunder utan för samhället i stort, säger Johan.

Kreatörer och utvecklare arbetar tillsammans med användaren i fokus

Gaia har funnits i Norrköping sedan 1994. Gaias kompetens inom integration, utveckling, BI och IT-lösningar förstärktes för snart tre år sedan med Effekt by Gaia, med fokus på innehåll, kommunikation, idé och koncept. För att tydliggöra vårt helhetserbjudande inom digitalisering går vi nu alla under namnet Gaia. Idag har Gaia närmare 60 medarbetare i Norrköping och Linköping.

Kundkretsen är nationell, men att vara baserade i Östergötland är ett medvetet val. Vi har nära till universitetet i både Norrköping och Linköping, där många av våra anställda kommer ifrån. Ovanpå det är regionen i framkant inom forskningsområden som är viktiga för oss, till exempel visualisering. Det ger fantastiska synergieffekter över gränserna.

– Att jobba för digitaliseringen som vi gör, innebär också att leva i den, förändras med den och växa med den. Vi har satt som mål att fördubbla vår omsättning och vara runt 90 skitsmarta personer inom tre år, säger Johan.

Sex tips för framgångsrik digitalisering

• Fokusera på kundupplevelsen – den betyder allt.
• Teknik är underordnat. Mod är överordnat.
• Digitalisera med intelligens.
• Jobba med framtidens marknadsföring.
• Vårda det som gör dig unik.
• Start moving. Keep on moving.

För mer information:

Johan Lindén, VD
011 26 42 66

Charlotte Hulterstam, Marknadschef
011 26 42 73

Om Gaia

Gaia är en digitaliseringsbyrå som brinner för att göra sina kunders affärer smartare. Hos Gaia jobbar utvecklare, kreatörer och visionärer med att skapa framtidssäkra och samhällssmarta plattformar. Vi är en schysst blandning personer och kompetenser som tycker om att jobba tillsammans.

Kontaktperson

Charlotte Hulterstam

Marknadschef

Med den nya digitala utvecklingen är det lättare än någonsin att jämföra olika företag och deras produkter. Samtidigt förväntar sig dagens moderna människa en skräddarsydd digital upplevelse, där de själva står i centrum och har full kontroll. I takt med digitaliseringen har mitt fokus därför förflyttats till Inbound Marketing. Jag jobbar också med Employer Branding, planering och strategi, våra digitala erbjudanden och Gaias varumärke. Välkommen att kontakta mig!

Med den nya digitala utvecklingen är det lättare än någonsin att jämföra olika företag och deras produkter. Samtidigt förväntar sig dagens moderna människa en skräddarsydd digital upplevelse, där de själva står i centrum och har full kontroll. I takt med digitaliseringen har mitt fokus därför förflyttats till Inbound Marketing. Jag jobbar också med Employer Branding, planering och strategi, våra digitala erbjudanden och Gaias varumärke. Välkommen att kontakta mig!

Till toppen

Relaterat