Säg hej och välkommen till vår nya BI-konsult Henrik

2020-03-19

"Efter intervjuerna hade jag höga förväntningar på Gaia och de förväntningarna har nog till och med överträffats, jag trivs verkligen bra."

 

Vi säger hej till Henrik Amnäs, Gaias nya BI-konsult

 

Efter fyra och ett halvt år i Stockholm tog du och din fru med er familjen och ert pick och pack och flyttade. Vad var det som lockade er till Linköping?

Livet i en mindre stad lockade. Vi ville inte bo kvar i Stockholm och vi tyckte att Linköping är en jäkligt bra stad. Både jag och min fru pluggade på LiU så vi hade koll på stan sedan tidigare och mina svärföräldrar bor i Norrköping.

 

Hur är livet som Linköpingsbo och Gaian?

Vi lägger mycket tid på att greja med vårt hus och vi har Stångån alldeles i närheten och uppskattar att det är enkelt för familjen att ta sig ut i ett närområde som väldigt fint och lugnt. Dessutom bor vi nära Gaia.

Jag sitter för det mesta på kontoret i Linköping och det är grymt najs. Just nu är jag ungefär hälften av min tid i Norrköping och jag trivs verkligen skitbra på Gaia. 

Efter intervjuerna hade jag höga förväntningar på Gaia och de förväntningarna har nog till och med överträffats, jag trivs verkligen bra. 

 

Vad var det som gjorde att du ville bli en del av vårt team?

På Gaia är det viktigt att kunna erbjuda lösningar som ligger i framkant. Det är roligt att arbeta med ett företag som inte bara förlitar sig på gamla beprövade tekniker utan vill testa nya lösningar. Nästan allt jag gjort på Gaia hittills har varit nya saker och det är så kul, jag lär mig grejer hela tiden.

Det är väldigt duktiga människor som jobbar här, jag blir nästan lite skraj – alla är så extremt duktiga!

 

Vad jobbar du med just nu?

Just nu arbetar jag en hel del med att integrera Power BI i en befintlig produkt och så arbetar jag med ett nytt tidrapporteringssystem. Det är kul projekt. 

 

Vad har du pluggat?

Jag läste Industriell Ekonomi på Linköpings Universitet. Från utbildningen har jag fått med mig problemlösningsförmåga och en grym metodik för att lära mig nya saker. Eftersom jag tycker om att arbeta med teknik är jag grymt tacksam att Gaia vågar satsa på någon som kommer från en mindre tekniktung bakgrund.

 

Vi på Gaia är riktigt glada att Henrik anslutit sig oss. Vill du arbeta med honom och resten av våra duktiga Gaianer? Du hittar information om lediga tjänster på vår rekryteringssida. Vi anställer ny kompetens löpande!

 

Till toppen

Relaterat