Östsvenska handelskammarens nya webb

Östsvenska Handelskammaren tog kontakt med oss på Gaia när de var i behov av en ny hemsida. Den befintliga hemsidan behövde uppdateras både vad gällde design och funktionalitet och målet med webben för Östsvenska Handelskammaren var att skapa en plats där besökarna enkelt kunde ta till sig information om näringslivet i regionen.

Utmaning

Med en ny designplattform, spetsade budskap och ett kraftfullt tjänsteutbud på plats såg Östsvenska Handelskammaren ett behov av att ta fram en plattform som återspeglade verksamhetens pågående utvecklingsprocess och framtidsplaner. Uppdraget innebar att ta fram totalt tre sajter för Östsvenska Handelskammaren, East Sweden Infra Cluster och 100-listan.

Lösning

Tillsammans med Östsvenska Handelskammaren tog vi på Gaia fram ett antal personas/användarsyften som vi kunde utgå ifrån under utvecklingen av sajterna. Det var viktigt att få förstagångsbesökarna att snabbt och enkelt förstå Östsvenska Handelskammarens erbjudande och förmåner. Det var också viktigt att ge ett så pass bra intryck så att besökarna skulle vilja återkomma till sajterna. Fokus var också att tillhandahålla en uppdaterad och lättöverskådlig webb, där målgrupperna bland annat enkelt skulle kunna få en överblick över vilka seminarier, kurser, podcasts etc. som fanns inplanerade i Östsvenska Handelskammarens kalender.

Resultat

Resultatet blev en responsiv WordPressajt, där vi kompletterade den befintliga lösningen med att producera tekniska visualiseringar som tillförde värde till sajten, exempelvis tidslinjen som visar olika typer av aktualiteter.

Content och struktur för samtliga tre sajter hanteras i den WordPresslösning vi levererade. Genom att kategorisera olika typer av innehåll och sidor kan Östsvenska Handelskammarens redaktör därför enkelt uppdatera och addera funktioner för de olika sajterna simultant. Vi integrerade också kundens twitter- och Mynewsdesk-flöden på huvudsajten.

Utöver webben så hjälpte vi även till med nyhetsbrevsmallen och tog fram ett bildmanér för Östsvenska Handelskammaren.

Alexandra Rolf

Projektledare & Kommunikatör

Tack, jag kontaktar dig så snart som möjligt!

Kontakta mig