Välkomna till Gaia Sara & Emilia!

2020-09-29

Nu efter sommaren har två nya Gaianer börjat hos oss; en systemutvecklare och en marknadsförare, båda nyutexaminerade från Linköpings universitet. Väldigt kul tycker vi!

 

Vi hälsar Sara (höger i bild) och Emilia (vänster i bild) välkomna till oss på Gaia! Båda två kom till oss direkt från Linköpings universitet. Sara har pluggat Medieteknik (MT) och Emilia Grafisk Design & Kommunikation (GDK) på campus här i Norrköping.

För Sara var hemorten Västerås fram tills hon flyttade till Norrköping för drygt fem år sedan. Nu är hon systemutvecklare på Gaia och jobbar mest med vårt Public Transport-system, som hon fick tjuvstarta lite med när hon sommarjobbade på Gaia 2019. När Sara inte är på kontoret gillar hon träning i olika former, att experimentera i köket och vara ute i naturen.

För Emilia var det drygt tre år sedan flyttlasset gick från Stockholm till Norrköping och även hon valde att stanna kvar efter universitetsstudierna. Här på Gaia är Emilia marknadsförare och jobbar främst med ett B2B-försäljningsprojekt, men får göra lite allt möjligt. När Emilia har tid över gillar hon att ha middagar (men allra helst bruncher) med kompisar, öva på att baka surdegsbröd, yoga och fotografera.

Hur känns det att ha bytt pluggliv mot arbetsliv?

Sara: Det känns bra! Trots att jag pluggat färdigt just på universitet känner jag redan att jag kommer lära mig supermycket på Gaia. Till exempel jobbar vi mycket med molnplattformen Azure vilket innebär mycket nytt att utforska, vilket är kul! Dessutom är Gaia vanligtvis med på en del studentevents och eftersom kontoret ligger så nära campus känns det ändå som jag är kvar nära studenterna, så jag har inte klippt banden helt och hållet.

Emilia: Superkul och spännande! Jag kände mig verkligen redo att komma ut i arbetslivet och göra saker på riktigt nu efter tre år på universitetet. Här på Gaia får jag verkligen testa på olika saker och det känns roligt med såpass varierande dagar! En dag kan jag sitta på kontoret och planera kommande projekt eller skapa grafik för webben, en annan är jag ute för att intervjua och fota en kund. Men jag håller fortfarande på att komma in i rollen och jobbrutinerna!

Vad lockade er till just Gaia?

Sara: När jag sommarjobbade här tidigare fick jag känslan att det var en väldigt bra arbetsplats, samtidigt som Gaia jobbar med innovativ teknik. Det är en bra mix av avslappnad och seriös stämning på kontoret och jag tycker att det är kul att det går att ha olika roller inom olika projekt. Dessutom är det unikt med ett konsultföretag som har inhouseprojekt och jag gillar att man får vara med sina kollegor på ett och samma kontor trots att projekten varierar!

Emilia: Jag träffade Gaia på några mässor under min studietid och fick direkt ett bra intryck, men trodde inte att det var en aktuell framtida arbetsplats för mig som pluggade GDK. När jag sedan såg att ni sökte en marknadsförare, lät det som en väldigt spännande roll. Det verkade roligt att få hålla på med en blandning av planering, projektledning, kommunikation och content-skapande! Dessutom kändes det som en bra stämning och härliga personer på kontoret. Att vi får frukost varje morgon är inte heller helt fel!

 

Vi på Gaia är riktigt glada att Sara & Emilia börjat hos oss. Vill du arbeta med dem och resten av våra duktiga Gaianer? Du hittar information om lediga tjänster på vår rekryteringssida. Vi anställer ny kompetens löpande!

Till toppen

Relaterat