Vi är
nominerade
till Årets marknads­förare!

2017-04-26

Charlotte Hulterstam

Marknadschef

Så kul, vår kampanj för Norrköping Airport är nominerad i kategorin Årets marknadsförare i Agdagalan! Agdagalan arrangeras av Marö – Marknadsföreningen i Östergötland och är årets största fest för alla östgötar med passion för kommunikation och marknadsföring.

En kampanj för att locka resenärer till den nya flyglinjen

Vår kampanj, som vi tagit fram i samarbete med Norrköpings Airport, har varit både spännande och speciell på många sätt. Med avgångar sex dagar i veckan hoppades Norrköping Airport, tillsammans med BMI Regional och Lufthansa, på att kunna locka både affärs- och privatresenärer att resa med den nya flyglinjen till eller via München direkt från Norrköping.

Snabba ryck

När vi fick uppdraget hade vi väldigt kort tid på oss att få fram något till dess att det första planet skulle lyfta. Vår uppgift var att locka resenärer och vi behövde vi hitta ett snabbt sätt att nå ut till de identifierade målgrupperna; privatpersoner och affärsresande. Därför utvecklade vi ett koncept som inte bara lyfte München som slutdestination men som även tog fasta på att man enkelt och smidigt kan ta sig vidare till andra storstäder eller semesterpärlor.

Överträffade mål

Under lanseringen av kampanjen skapade vi material till många olika kanaler; allt från radioreklam, digitalt och tryck till annonser i dagspress, stortavlor, planscher och stortavlor. Resultatet blev att Norrköping Airport överträffade sitt mål gällande antalet bokade resor för Münchenlinjen under den inledande perioden och den 27 mars 2017 utökade de med ytterligare en avgång mellan Norrköping och München varje vardag. Ett kvitto på en lyckad lansering och ett tydligt tecken på att BMI regional och Lufthansa fortsätter satsa på Norrköping!

Vi håller tummarna!

På torsdag 20 april håller vi tummarna för att vi ska vinna i kategorin för Årets marknadsförare! Övriga nominerade är Sitrus med sin kampanj för Kvibille ost och Byn & Länsförsäkringar med sin kampanj ”Sveriges största brandövning”.

 

Till toppen

Relaterat