VR-glasögonen är årets julklapp 2016

2016-11-22

Charlotte Hulterstam

Marknadschef

VR-glasögon är årets julklapp 2016. Kul, tycker vi på Gaia som under hösten har haft möjlighet att labba med vår HoloLens. 

HUI Research skriver i sitt pressmeddelande att våra liv i den digitala tidsåldern präglas av ständigt ny teknik. Samtidigt befinner vi oss på en konstant jakt efter nya och häftiga upplevelser – och just det kan VR-glasögonen tillgodose. Ny teknik och virtuella upplevelser i en härlig kombination!

Virtual Reality har i år fått sitt genombrott, även om vi ännu bara sett början. Visserligen var VR aktuellt redan för 10 år sedan men nu har tekniken hunnit ifatt och gjort det möjligt för gemene man att önska sig ett eget exemplar i julklapp.

Vi på Gaia har redan haft möjlighet att labba och testa virtuella verkligheter. Under hösten har vi utvecklat mot vår egen HoloLens och vi har börjat få in förfrågningar från flera olika företag. Intresset är stort, trots att HoloLens inte släpps på den europeiska marknaden förrän slutet av november.

Till skillnad från VR-glasögonen, där man strävar efter att användaren kan stänga ute omvärlden och enbart uppleva den virtuella världen, förstärker man i t ex HoloLens den reella verkligheten med virtuella objekt (AR).

Vi ser att den digitalt förstärkta människan kommer att spela en allt viktigare roll i framtidens teknikutveckling. Förutom VR och AR kommer även t ex IoT-, AI- och 3D-teknologier bli strategiska viktiga för att öka möjligheten till interaktion, samverkan och insikt.

Till toppen

Relaterat