Eng

Swe

Karriär

Säg hej till vår nya systemutvecklare Rebecca!

Publicerad 2024-07-08

Emilia på Gaia

Emilia Larsson

Head of Communication

Från Norrtälje till Norrköping, Linköping och nu Gaia – här är vår nya gaian och systemutvecklare Rebecca Lindblom! Hon har varit hos oss i drygt en månad nu och självklart har vi passat på att ställa några frågor för att lära känna henne bättre.

Hej Rebecca! Hur känns det nu efter drygt en månad på Gaia?

Det känns jättebra! Jag har blivit så fint välkomnad och det var en bra start med en sommarlunch på kontoret för att få träffa alla. Det är verkligen ett härligt och lagom stort gäng som jobbar här! Och dessutom ett väldigt drivet gäng som vill leverera bra saker – det gillar jag.

Kul att höra! Du är ju från Norrtälje – hur hamnade du i Linköping?

Jag flyttade faktiskt till Norrköping för att börja plugga Civilingenjör i Medieteknik, men efter två år bytte jag till Datateknik i Linköping och flyttade dit. Sen gjorde jag mitt exjobb på ett startup som jobbar med textanalys i Linköping och fortsatte sedan som mjukvaruutvecklare där. Så jag har blivit kvar!

Är Norrköping eller Linköping bäst?

Oj, svårt! Jag tycker att jag får best of both worlds nu när jag börjat på Gaia som har kontor i båda städerna. Norrköping är så himla fint med strömmen som går genom hela staden och jag har fortfarande kompisar där, men i Linköping gillar jag upplägget på själva staden mer och den fina Tinnerbäcksravinen är ett av mina favvoställen.

Rebecca står vid ett skrivbord på Gaias kontor och kollar in i kameran och ler. Rebecca utgår från Linköpingskontoret, men åker till Norrköping någon gång i veckan. Här är hon på vårt Norrköpingskontor.

Bra svar! Vad är det bästa med programmering då?

Jag har testat en del olika saker, men främst jobbat med backend-utveckling. Det är kul! Men det jag tycker är absolut roligast med programmering är att få klura på problem tillsammans med andra. Jag gillar att hitta lösningar, men också att identifiera faktiska behov hos användare, inte bara ta fram lösningar som de tror att de behöver.

Vad gör du när du inte programmerar?

Jag hänger en hel del på loppisar och i secondhand-butiker för att spana efter nya fynd, speciellt nu när jag nyligen flyttat. Musikquiz är något annat jag tycker väldigt mycket om och jag har ett gäng jag brukar gå och quiza tillsammans med!

 Vi är glada att Rebecca har börjat hos oss. Är du också sugen på att bli en i gänget? På vår karriärsida kan du läsa mer om vilken kompetens vi söker just nu.