Eng

Swe

Karriär

Tillsammans med DOSPACE kan vi nu erbjuda kontorsplatser utanför Östergötland

Publicerad 2021-10-06

Nu välkomnar vi dig som vill jobba på Gaia utanför Östergötland. Genom vårt nya samarbete med coworkingbolaget DOSPACE kan vi redan idag erbjuda kontorsplatser runt om i landet.

Efter en pandemi där hemarbete har dominerat, har vi fått nya vanor och sett en förändring i hur vi arbetar. Vi har insett att det fungerar oväntat bra att driva projekt digitalt och att samarbeta på distans. Samtidigt har vi börjat arbeta mot nya branscher och ser behovet av ny specialkompetens. Därför behöver vi vidga våra vyer och göra det möjligt att rekrytera personer som vill jobba med den absolut senaste tekniken, oavsett vilken del av Sverige de jobbar ifrån. Johan Lindén, VD på Gaia, berättar:

”Vi kommer fortsätta ha basen för våra utvecklingsteam i Östergötland, men har insett att vi behöver kunna se utanför regionen för att få in teknisk specialkompetens och branschkunskap inom nya områden.”

Inleder ett samarbete med DOSPACE

För att möjliggöra ett riktigt bra sätt att arbeta på för personer utanför regionen har vi valt att inleda ett samarbete med coworkingbolaget DOSPACE. Detta innebär att ett medlemskap på en av DOSPACEs siter blir lösningen för gaianer i andra städer där DOSPACE har verksamhet.

“För oss är det alltid viktigt att som arbetsgivare vara en möjliggörare för innovation, engagemang och att våra medarbetare får plats med livet. Därför känns detta helt i linje med hur vi alltid jobbat, men vi kan nu ta det ett steg till och tillsammans med DOSPACE erbjuda kontorsplatser runt om i landet.” säger Lindén.

Johan Lindén, VD på Gaia, och Niclas Söör, VD på DOSPACE sitter och pratar i en soffa.

Johan Lindén, VD på Gaia, och Niclas Söör, VD på DOSPACE, pratar om det nya samarbetet.

Linköpingskontoret flyttar redan nu

Ett konkret första steg i samarbetet sker nu när Gaias anställda i Linköping flyttar in i DOSPACEs site Alfa. Björn Götestrand, Head of Innovation på Gaia, har sin utgångspunkt i Linköping och ser fram emot det nya samarbetet:

”Det känns riktigt roligt att få komma till ett nytt kontor och ett nytt sammanhang. Vi kommer både ha en egen kontorsdel och ha tillgång till andra ytor där vi får möjligheten att träffa personer från olika branscher, vilket känns spännande. Dessutom gillar jag att vi nu kommer kunna variera vilken plats vi själva sitter och jobbar på.”

Niclas Söör från DOSPACE och Björn Götestrand från Gaia sitter i en sittrappa.

Niclas Söör från DOSPACE och Björn Götestrand från Gaia på vårt nya Linköpingskontor.

Bild på interiören i DOSPACE Alfa.

En del av det gemensamma utrymmet i DOSPACE Alfas lokaler.

Nu kan gaianer jobba från fler orter runt om i landet

DOSPACE finns i dagsläget på fyra orter i mellansverige och planerar flera expansioner. Dessutom har de ett samarbete med House Be, vilket gör att de idag finns på 11 orter runt om i Sverige, där vi nu kan erbjuda arbetsplatser för gaianer.

“Det är alltid härligt att samarbeta med aktörer som Gaia som resonerar likt oss; att man som arbetsgivare skapar attraktion genom att möjliggöra ett bra arbetsliv för sina medarbetare. Ett sätt att göra detta är att erbjuda medarbetare en bra arbetsplats oavsett deras bostadsort. Extra roligt är det att vi två Östergötlands-baserade bolag vågar gå i bräschen för det nya arbetslivet”  säger Niclas Söör, VD på DOSPACE.

Vill du jobba med den absolut senaste tekniken tillsammans med oss på Gaia? Och få möjligheten att själv välja var du jobbar ifrån? Hör av dig! På vår karriärsida kan du läsa mer om den kompetens vi söker just nu.