Press

Jönköpings Länstrafik väljer Gaia Public Transport

Publicerad 2024-06-26

Gaia har vunnit upphandlingen av fordonsdatorsystem till Jönköpings Länstrafik (JLT). Leveransen omfattar omborddatorer och förarskärmar i 300 bussar, samt Gaias molnbaserade realtidsplattform Gaia Public Transport, som kommer att fungera som navet för trafikinformationen till resenärer och förare.

En omfattande upphandlingsprocess

Efter en omfattande upphandlingsprocess har JLT valt Gaia som leverantör. “Vi är ödmjuka och tacksamma över att få den här chansen. Den svenska marknaden erbjuder tuff konkurrens och för oss är det ett viktigt kvitto på att vi har en lösning som är både modern, konkurrensmässig och framtidssäker,” säger Johan Lindén, VD för Gaia.

Det ett viktigt kvitto på att vi har en lösning som är både modern, konkurrensmässig och framtidssäker, säger Johan Lindén, VD för Gaia.

Implementering och modernisering

Installationen av systemet kommer att ske under hösten 2024 och våren 2025, med målet att ha hela systemet i drift till hösten 2025. “Det är en viktig modernisering för JLT som skapar förutsättningar att fortsätta förbättra trafikinformationen och resenärsupplevelsen. Vi ser mycket fram emot att arbeta nära JLT och implementera vårt system i Jönköpings län,” tillägger Johan Lindén.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Lindén VD, Gaia
johan.linden@gaia.com
+46 10-331 99 66

Om Gaia
Gaia revolutionerar kollektivtrafiken med innovativa och hållbara tekniska lösningar. Deras molnbaserade plattform, Gaia Public Transport, levererar realtidsinformation och förbättrar kommunikationen mellan alla parter. Genom att integrera avancerade omborddatorer och intuitiva förarskärmar, förbättrar Gaia både upplevelsen för resenären och förarnas arbetsmiljö. Läs mer på gaia.se.

Foto: Jönköpings Länstrafik