Eng

Swe

Karriär

Välkommen Felix – vår nya systemutvecklare!

Publicerad 2024-02-14

A profile picture of Emilia Larsson at Gaia.

Emilia Larsson

Head of Communication

Med ett nytt år kom även en ny gaian till Norrköpingskontoret – systemutvecklaren Felix Goding. Nu har han börjat komma in i sin nya vardag och vi passade på att ställa några frågor för att lära känna honom bättre.

Välkommen till Gaia Felix, hur känns det att vara här?

Det känns jättekul, jag har verkligen känt mig välkomnad från dag ett. Jag gillar att det är ett så socialt kontor och bra sammanhållning. Vi samlas för både frukost, lunch och fika varje dag, så det är lätt att prata med och lära känna andra på kontoret, oavsett roll och projekt.

Härligt! Vad gjorde du innan du började på Gaia?

Jag var backend-utvecklare på ett mjukvaruföretag där jag även gjorde mitt exjobb. Innan dess pluggade jag civilingenjör i datateknik på Linköpings universitet, med en master i säkra system. Under mastern tyckte jag om att få nischa in mig på ett specifikt ämne och även idag gillar jag att hålla mig uppdaterad på vad som händer inom säkerhetsområdet.

Nu har du varit här i en månad – vad har du fått göra hittills?

Jag fick ganska direkt hoppa in i utvecklingen av vår produkt – Gaia Public Transport genom några konkreta uppgifter för att sätta mig in i koden. Bland annat har jag kollat på en ny infrastruktur för att skicka information ut till bussar. Det har varit väldigt bra för att få en helhetsbild över applikationens uppbyggnad.

Ett porträtt av Gaias nya systemutvecklare och gaian Felix Godning.

Felix i vårt Gaia Public Transport lab på Norrköpingskontoret.

Vad gillar du mest med programmering?

Backend-utveckling! Så att jobba mot databaser och att bygga upp servrar som är stabila och responsiva. Det skulle vara kul att testa på lite mer frontend också, men det är backend jag fokuserat mest på tidigare och även det jag tycker är roligast.

Var hittar vi dig när du inte är på kontoret?

Antagligen på dator- eller brädspelskväll med kompisar eller min sambo, eller ute i diskgolfbanan. Jag började spela diskgolf under pandemin tillsammans med några kompisar – och nu är vi ett helt gäng som kört i tre år. Vi har varit runt på olika diskgolfbanor i Östergötland, men även åkt på diskgolfresa till Åland, så det är kul!

Det låter roligt! Vad gillar du mest med Norrköping?

Förutom diskgolfbanan, så är det nog att det är så nära till allt. Tidigare jobbade jag i Linköping och fick pendla, men nu är det riktigt skönt att ha 10 minuter från dörr till dörr. Sen gillar jag att det är en så mysig stad med industrilandskapet, strömmen och närheten till skogen!


Vi
tycker det är roligt att Felix har börjat hos oss. Är du också sugen på att bli en i gänget? Läs mer på vår karriärssida.