Eng

Swe

Karriär

Säg hej till våra nya utvecklare Sara, Jacob & Hanna!

Publicerad 2022-09-15

A profile picture of Emilia Larsson at Gaia.

Emilia Larsson

Head of Communication

Äntligen är de här – våra tre nya gaianer Sara, Jacob och Hanna. Alla kommer direkt från Linköpings universitet och är nu redo att ta sig an nya utmaningar som systemutvecklare. Vi har ställt några frågor till dem för att få veta mer.

Välkomna till Gaia, hur känns det att vara här?

Hanna: Jättebra, på riktigt! Alla är väldigt trevliga och lätta att prata med. Dessutom känns det bra att börja samtidigt som Sara och Jacob, så att vi kan vara nya tillsammans. Och jag kunde inte vara mer klar med allt plugg, så jag har känt mig väldigt redo att komma hit och börja jobba!

Sara: Jag håller med Hanna, det känns jättebra och kul att vara här! Vi har blivit fint välkomnade av de andra på kontoret och de verkar taggade på att vi har börjat. Det är verkligen roligt att komma hit varje dag!

Jacob: Jag tycker också det är kul att äntligen vara här! Genom att bli en del av ett team direkt fick jag på en gång ett sammanhang och personer att bolla med. Det känns som ett naturligt sätt att komma in och lära sig på. Efter alla kurser och allt pluggande på universitetet, har jag också känt mig väldigt redo för nästa steg – att få testa jobba med projekt på riktigt.

Kul! Vad gjorde ni innan ni började här?

Hanna: Jag är från Stockholm, men flyttade till Norrköping för att gå civilingenjörsprogrammet i medieteknik. Under pluggtiden var jag aktiv i olika föreningar, bland annat en tjejförening på programmet. Där fick jag tidigt träffa Gaia som fortfarande är en av huvudsponsorerna. Nu känns det kul att vara på andra sidan.

Jacob: Jag pluggade civilingenjör i datateknik i Linköping. Jag är från Norrköping, så flytten blev inte så lång. Under min master gick jag in mer mot det tekniska med säkerhet, AI och ML (machine learning). Efter examen flyttade jag hem till Norrköping igen, och nu är jag här!

Sara: Jag är från Sala, men flyttade till Linköping för att plugga civilingenjör i datateknik, precis som Jacob. Fast jag tog en annan inriktning under min master mot webb och UX för att komma närmare slutanvändaren. Under studietiden var jag även aktiv i olika föreningar vilket var kul.

Var hittar vi dig när du inte är på kontoret?

Hanna: Ute i naturen på en vandringsled eller paddlandes i någon sjö! Eller hemma med något kreativt projekt. Jag gillar att få utlopp för kreativiteten på fritiden, för att sen kunna vara mer logisk i jobbet. Nu har jag precis börjat på en drejningskurs, vilket är kul!

Sara: Antingen hemma i köket lagandes mat, i biosalongen med min sambo, eller i badmintonhallen med några kompisar. Jag gillar att ha mycket för mig och hittar ofta på nya projekt hemma.

Jacob: Ute och spelar diskgolf eller vanlig golf med kompisar. Men det kan också vara hemma hos någon kompis kollandes på fotboll. Jag gillar att umgås med polarna i olika sammanhang, gärna med någon typ av aktivitet involverad.

Vi tycker det är roligt att Sara, Jacob & Hanna blivit en del av vårt team. Vill du också jobba med oss? På vår karriärsida kan du läsa mer om vilken kompetens vi söker just nu.